Beste flessenwarmers » Algemeen » Alternatief voor moedermelk
Alternatief voor moedermelk

Alternatief voor moedermelk

Als je je baby borstvoeding geeft, dan weet je zeker dat de voeding van je kleintje de perfecte temperatuur heeft. Soms is het echter, omwille van verschillende omstandigheden, niet mogelijk om je kleintje rechtstreeks borstvoeding te geven en moet je een beroep doen op afgekolfde moedermelk. Deze bewaar je het best in de koelkast of in de diepvries. Wanneer je baby honger krijgt, kun je deze moedermelk makkelijk en veilig opwarmen in een flessenwarmer om je kleintje alsnog te laten genieten van een perfect flesje.

Een flesje babyvoeding – of het nu poedermelk of borstvoeding is – kun je makkelijk en veilig opwarmen in een flessenwarmer. In een flessenwarmer wordt een flesje melk gelijkmatig en op een veilige manier opgewarmd zodat alle voedingsstoffen behouden blijven – ook de bijzondere voedingsstoffen die moedermelk bevat. Sommige flessenwarmers beschikken over een ontdooifunctie die ideaal is om ingevroren moedermelk te ontdooien en op te warmen. Uiteraard bestaan er ook andere manieren om moedermelk te ontdooien zoals deze in een bain-marie te plaatsen, onder de kraan te houden of in de microgolf te ontdooien, maar deze methoden hebben heel wat nadelen. Een flesje au bain-marie of onder de kraan ontdooien vraagt veel tijd en je moet er bij blijven staan. Een microgolf heeft dan weer als nadeel dat het de melk niet gelijkmatig opwarmt en vaak veel te snel waardoor je kleintje zijn mondje behoorlijk kan verbranden.

Philips Avent SCF355/00 – Babyvoeding- en flessenwarmer

Philips Avent SCF355/00 - Babyvoeding- en flessenwarmer De Philips Avent SCF355/00 – Babyvoeding- en flessenwarmer beschikt over een ontdooifunctie waarmee je perfect ingevroren moedermelk kunt ontdooien. In deze flessenwarmer circuleert de melk voortdurend zodat deze gelijkmatig ontdooid en verwarmd wordt. Deze flessenwarmer heeft verschillende instellingen die je makkelijk kunt activeren. De Philips Avent SCF355/00 koop je aan voor net geen 30 euro.

 

Alecto BW-700 Digitale flessenwarmer 500W | Digitale flessenwarmer voor snelle opwarming, sterilisatie en ontdooien | Wit

Alecto BW-700 Digitale flessenwarmer 500W - Digitale flessenwarmer voor snelle opwarming, sterilisatie en ontdooien - Wit Met de Alecto BW-700 Digitale flessenwarmer 500W kun je zowel flesjes melk verwarmen als flesjes ingevroren moedermelk ontdooien. Deze handige flessenwarmer beschikt ook over een sterilisatiefunctie. Je kunt deze flessenwarmer zowel op een langzame als op een snelle verwarmfunctie instellen. De langzame verwarmfunctie vraagt uiteraard wat meer tijd, maar de voedingsstoffen blijven beter behouden als de moedermelk langzaam opgewarmd wordt. Is je kleintje behoorlijk ongeduldig en kan het echt niet lang wachten op zijn flesje, dan kun je de snelle opwarmfunctie gebruiken. Dit veelzijdige toestel haal je in huis voor iets minder dan 40 euro.

Tot slot

Afgekolfde moedermelk kun je perfect bewaren in de diepvries. Er bestaan verschillende manieren om een ingevroren flesje moedermelk te ontdooien, maar het handigst doe je dit met een flessenwarmer. Eenmaal de melk volledig ontdooid is, kun je deze met hetzelfde toestel makkelijk op de juiste temperatuur brengen. Makkelijk toch?

Een reactie plaatsen