Beste flessenwarmers » Achtergrond » Heb je een flessenwarmer echt nodig?
Heb je een flessenwarmer echt nodig?

Heb je een flessenwarmer echt nodig?

Flesjes melk en potjes babyvoeding kun je op heel wat manieren opwarmen en misschien stel je je dan ook de vraag of het echt nodig is om een flessenwarmer in huis te halen. Een flessenwarmer is geen noodzakelijk toestel om je kleintje te voeden, maar het maakt het leven van je kleintje en jezelf wel een stuk makkelijker en comfortabeler.

Voeding opwarmen in een warmwaterbad

Flesjes melk kun je perfect opwarmen in een warmwaterbad op het vuur. Je maakt eerst het flesje melk klaar (precieze aantal schepjes poeder met de juiste hoeveelheid water). Daarna zet je een pot met warm water op het vuur en laat de fles melk erin hangen tot deze de juiste temperatuur heeft bereikt. Deze methode heeft echter heel wat nadelen: het vraagt behoorlijk wat tijd voor de melk opgewarmd is, je moet het hele verwarmingsproces blijven in de gaten houden waardoor je je handen niet vrij hebt om je huilende baby te troosten en je kunt de juiste temperatuur niet instellen waardoor je deze af en toe zult moeten controleren.

Voeding opwarmen in een magnetron

Gelukkig gaat een flesje melk of een potje babyvoeding opwarmen in een magnetron een stuk sneller. Maar in een magnetron wordt de voeding dan weer te snel verwarmd waardoor er heel wat voedingsstoffen verloren gaan. Bovendien wordt de melk of de voeding ongelijkmatig verwarmd, zodat je koude en warme zones krijgt. Ook hier geldt dus dat je het verwarmingsproces goed in de gaten moet houden en dat je de temperatuur moet controleren zodat je kleintje zich niet verbrandt.

Een flesje melk opwarmen onder de kraan

Een flesje melk opwarmen onder een straal warm water uit de kraan gaat heel geleidelijk aan, voedingsstoffen zullen dus zeker behouden blijven. Maar wat een tijdverlies! Enig idee hoe lang het duurt eer een flesje melk onder een straal warm water de juiste temperatuur heeft? Je hongerige kleintje zal het tegen die tijd al lang uitschreeuwen van de grote honger. Bovendien wil je echt niet weten hoeveel liter water er hierbij verspild wordt.

Een flesje melk of een potje babyvoeding opwarmen in een flessenwarmer

Wat een verademing: terwijl jij je met je kleintje kunt bezighouden – of het nu is om je arme schat te troosten, een verse luier aan te trekken of aan te kleden – doet dit handige toestel alle werk. Je maakt het flesje melk of het potje babyvoeding klaar, je plaatst het in de flessenwarmer, je stelt het toestel in en de maaltijd van je kleintje wordt op een snelle en veilige manier op temperatuur gebracht.

De extra functies van een flessenwarmer

Sommige flessenwarmers zijn heel eenvoudige toestellen waarmee je enkel een flesje melk kunt opwarmen. Met andere exemplaren kun je ook perfect een potje babyvoeding opwarmen of een flesje ingevroren moedermelk ontdooien. Er bestaan zelfs flessenwarmers met een sterilisatiefunctie voor flesjes, spenen en fopspenen.
Wil je je leven met een baby of peuter in huis wat comfortabeler maken – en wie wil dat niet – ja, dan is een flessenwarmer in huis echt wel nodig.

Een reactie plaatsen